• 05 LIS. 17
  • 0

  Grad Čakovec donirao sredstva za nadogradnju telemetrijskog sustava

   

  U utorak, 3. listopada 2017. godine u knjižnici Županijske bolnice Čakovec održana je svečana primopredaja donacije kojom je Grad Čakovec donirao novčani iznos u vrijednosti od 20.000, 00 kuna namijenjen za nadogradnju telemetrijskog sustava potrebnog za praćenje rada srca bolesnika.
  Zahvaljujući donaciji omogućiti će se nadogradnja jedne pristupne točke uz antenu na Odjelu za nefrologiju s hemodijalizom, endokrinologiju i dijabetologiju na postojeći telemetrijski sustav s prijemnim antenama u Koronarnoj jedinici na Odjelu za kardiologiju s koronarnom jedinicom.
  Donaciju bolnici uručio je gradonačelnik Grada Čakovca g. Stjepan Kovač sa svojim suradnicima ravnatelju Županijske bolnice Čakovec Robertu Grudiću, dr.med. i pročelnici Službe internističkih djelatnosti prim. Andreji Marić, dr.med.
  Zahvaljujući se na donaciji, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, dr. med., naglasio je da se u bolnici želi stvoriti regionalni centar za liječenje bolesti srca, te da će uređaj koristiti pacijenti cijele bolnice, a ne samo konkretnog odjela. Također je istaknuo kako ova donacija pokazuje smjer u kojem se bolnica razvija i pozvao sve subjekte u Međimurju da slijede primjer grada Čakovca. U proteklih 10 mjeseci u bolnici je odrađeno 400 intervencija koronografije, što je jedan od najsloženijih zahvata, a čime se dokazuje da je ŽB Čakovec odlično ekipirana i dobro opremljena.
  Pročelnica Službe internističkih djelatnosti prim. dr. Andreja Marić istaknula je da su srčano žilne bolesti veliki zdravstveni problem danas u svijetu, a ovo unaprjeđenje uređaja doprinijeti će još kvalitetnijem zbrinjavanju svih pacijenata Županijske bolnice Čakovec u pravovremenoj detekciji poremećaja rada srca.

  Leave a reply →

Photostream