• 26 LIS. 17
  • 0

  Kreće obnova rađaone i neonatologije

   

  Dana 24.10.2017. godine u knjižnici Županijske bolnice Čakovec potpisani su ugovori za rekonstrukciju Odjela neonatologije i prostora rađaone vrijedni 5,13 milijuna kuna. Ugovorena vrijednost građevinskih radova te usluga stručnog nadzora nad rekonstrukcijom financirat će se iz decentraliziranih sredstava u zdravstvu namijenjenih Županijskoj bolnici Čakovec kroz 2017. i 2018. godinu.

  Radi se o projektu od vitalne važnosti za bolnicu jer će se po provedbi istog stvoriti uvjeti koji će omogućiti podizanje kvalitete pružanja usluga svim rodiljama, majkama i novorođenoj djeci. Naime, prostori rađaone su napravljeni davne 1972. godine i od tada se isti nisu renovirali. Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, Robert Grudić, dr. med., naglasio je kako se odluka o realizaciji projekta donijela upravo zbog zastarjele opreme i prostornih uvjeta tog dijela bolnice, a s ciljem što ugodnijeg početka života u sigurnijoj i kvalitetnijoj sredini.

  Radovi na rekonstrukciji Odjela neonatologije i prostora rađaone započinju 6.11.2017. godine dok rok za završetak izvođenja radova iznosi 120 kalendarskih dana računajući od dana početka izvođenja radova. Pročelnik Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju, mr. sc. Nino Škvorc, dr. med., istaknuo je kako će se unatoč spomenutim radovima, daljnje pružanje usluga u sklopu navedene djelatnost odvijati nesmetano.

  Projekt je ujedno i motivacija svim liječnicima i djelatnicima za daljnje unapređivanje stručnoga rada i poboljšanje kvalitete u radu, a naglašeno je kako će se prostor prilagoditi suvremenom načinu rada i zahtjevima struke.

  Na potpisivanju ugovora bili su prisutni i župan Međimurske županije Matija Posavec, mag. ing., saborski zastupnik Darko Horvat, dipl. ing. elek., predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, predsjednica Upravnog vijeća ŽB Čakovec dr. sc. Sonja Tošić – Grlač, voditeljica Odjela za neonatologiju Bernarda Medlobi Vinković, dr. med. te predstavnici izvođača radova.

  U svrhu unapređenja i promicanja statusa bolnice prijatelja djece, Upravno vijeće bolnice donijelo je odluku da se od 1. siječnja 2018. godine više neće naplaćivati očeva prisutnost na porodu.

   

  Leave a reply →

Photostream