• 03 STU. 17
  • 0

  120. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

   

  Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske organizirala je svoj jubilarni 120. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, u Opatiji od 26. do 28. listopada 2017. pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.
  Tema ovogodišnjeg Kongresa je bila: „Kvalitetan i održiv zdravstveni sustav u Hrvatskoj – realnost ili utopija?“ Ovogodišnji Kongres po aktualnosti tema predstavlja najvažniji zdravstveni skup u 2017. godini koji je okupio sve ključne aktere u hrvatskom zdravstvenom sustavu.
  Na međunarodnom kongresu sudjelovalo je preko 400 sudionika. U radu Kongresa, kroz izlaganja i okrugle stolove aktivno su sudjelovali prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ministar zdravstva, mr.sc. Fedor Dorčić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, doc.dr.sc. Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice za sport i zdravstvo, dr.sc. Ines Strenja Linić, predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, akademik prof.dr.sc. Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, njegova Ekscelencija Won-sup Park, veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, dr. Kati Myllymaki, izvršna direktorica Liječničke komore Finske, dr. Samo Fakin, donedavni generalni direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje Slovenije, a sada predsjednik Uprave „Thermane Laško“ te brojni bivši i sadašnji državni dužnosnici, čelnici komora, udruga pacijenata, sindikata, stručnih društava i ostalih organizacija u zdravstvu, kao i predstavnici farmaceutske industrije, IT sektora i medija, uz brojne domaće i međunarodne stručnjake iz različitih područja vezanih uz zdravstveni sustav.
  Stručnjaci iz hrvatskog zdravstvenog sustava te inozemni gosti-predavači priredili su i izložili preko 50 aktualnih tema koje su obuhvaćale sve razine zdravstvene zaštite. Održano je i 5 okruglih stolova, uz sudioništvo zdravstvenih stručnjaka, na kojima se razgovaralo i odgovaralo na pitanja o aktualnim, važnim i zanimljivim temama: o budućnosti zdravstva, o bolničkom sektoru, o novim prijedlozima Zakona, o ljekarništvu te o kolektivnom pregovaranju!
  Pored navedenih sudionika Kongresa kao pozvani predavač je sudjelovao i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, dr. Robert Grudić.
  Dr. Grudić je održao izlaganje na temu -„Međimurje – organizacija zdravstvene službe bolnički pogled“.

  Leave a reply →

Photostream