• 18 PRO. 17
  • 0

  Stručni skup u Ministarstvu zdravstva – Obilježavanje završetka provedbe audita u 28 bolničkih zdravstvenih ustanova

   

  Stručni skup se održao 14.12.2017. godine u okviru projektnih aktivnosti Programa poboljšanja kvalitete i djelotvornosti pružanja zdravstvenih usluga (Zajam Svjetske banke) čiji je nositelj Ministarstvo zdravstva, a Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi je zadužena i za ostvarenje pokazatelja DLI5 Postotak javno objavljenih najuspješnijih bolnica (uključujući) rezultate na temelju audita obavljenih u proteklih 12 mjeseci. Predmet audita je bila procjena sukladnosti kliničkih smjernica za akutni infarkt miokarda, moždani udar i profilaktičku primjenu antibiotika kod kolorektalnih kirurških zahvata.

  Ugovor o zajmu Svjetske banke je potpisan za poboljšanje kvalitete i djelotvornosti pružanja zdravstvenih usluga a usmjeren je na rezultate i doprinijeti će ostvarenju ciljeva hrvatskoga zdravstva u pogledu povećanja dostupnosti kvalitetnijih usluga zdravstvene zaštite.

  Na tribini su sudjelovali stručnjaci iz područja kvalitete i akreditacije u zdravstvu; zaposlenici Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu, izv. prof. dr. sc. Jasna Mesarić, pomoćnica ravnatelja Agencije, Nina Bončić Mijatović, v.d. ravnatelja Agencije i ostali pozvani.

  Ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić je na samom početku pozdravio skup te naglasio kako je ovo tek početak mjerenja kvalitete rada u bolnicama diljem Republike Hrvatske, naglašavajući da se radi na jačanju uloge kvalitete u zdravstvu, kako bi se shodno tome ravnopravnije raspodijelila dostupna sredstva za zdravstvo.

  Na tribini su prezentacije održali pomoćnici za kvalitetu iz svih kliničkih bolničkih centara RH te iz dvije opće bolnice. Prezentaciju ispred ŽB Čakovec je održao ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, dr. med. te je iznio iskustva bolnice o samom auditu koji se provodio 26. i 27. siječnja 2017. godine.
  Govorio je o poziciji ŽB Čakovec u sustavu kvalitete i akreditacije u zdravstvu. Dr. Grudić je naglasio kako ŽB Čakovec u pogledu kvalitete ima visoko postavljene kriterije koji se kroz brojne aktivnosti kako vodstva tako i zaposlenika ostvaruju svakim danom s ciljem postizanja uvjeta za postupak akreditacije.

  Leave a reply →

Photostream