• 19 SIJ. 18
  • 0

  Obilježena prva godišnjica rada intervencijske kardiologije

   

  U Županijskoj bolnici Čakovec, u četvrtak 18.01. je obilježena prva godišnjica rada Intervencijske kardiologije. Domaćini predvođeni ravnateljem Robertom Grudićem, dr. med., voditeljem Odjela kardiologije i koronarne jedinice Brankom Ostričkim, dr. med., zamjenicom i pomoćnicom za kvalitetu dr. sc. Sandrom Oslaković, dr. med. i pomoćnikom za sestrinstvo Nenadom Škvorcom, mag. med. techn., upriličili su program prezentiranjem rada Intervencijske kardiologije, obilaskom samog radilišta, te na kraju druženjem na svečanom domjenku.

  Dr. Ostrički je u svojoj prezentaciji objasnio hodogram otvaranja samog radilišta, te na koji način se ideja pretvorila u stvarnost. Motiv za otvaranjem je bio da se svim bolesnicima regije  omogući optimalno liječenje akutnog koronarnog sindroma sukladno ESC smjernicama. Napomenuo je kako se na Odjelu kardiologije i koronarne jedinice u manje od godine dana zbrinulo 670 pacijenata s dijagnozama Ishemične bolesti srca te preko 9960 polikliničkih odnosno ambulantnih pacijenata. Od 08.12.2016 do 31.12.2017 je ukupno napravljeno 563 koronarografija, od čega je kod 200 pacijenata napravljena perkutana intervencija (PCI). Dr. Ostrički je predstavio svoj tim ljudi, te dodatno zahvalio KB Dubrava i dr. sc. Borisu Starčeviću zbog pomoći u edukaciji, a s kojima postoji dogovor i suradnja te stalni kontakti s kardiokirurzima koji u slučaju komplikacija zbrinjavaju pacijente. U našem timu je i kardiolog Miomir Vesković, liječnik s 25 godišnjom praksom u KB-u Dubrava, uz čiji nadzor tim ŽB Čakovec obavlja zahvate. Cijela dijagnostika, odnosno pretrage, obavljaju se u laboratoriju površine 60 kvadrata u kojem se nalazi oprema vrijedna od oko 4 milijuna kuna, te je još oko 1,5 milijuna kuna uloženo u opremanje prostora. Prisutnima se obratio dr. Grudić, koji je čestitao na izvanrednom radu i objasnio koje su prednosti Intervencijske kardiologije za sve pacijente sjeverozapadne Hrvatske, čime se može otvoreno govoriti o Centru izvrsnosti u području Intervencijske kardiologije. U ime osnivača bolnice skup je pozdravio i župan Međimurske županije Matija Posavec, mag. ing. u društvu predsjednice Upravnog vijeća ŽB Čakovec dr. sc. Sonje Tošić Grlač.

  Obilježavanju godišnjice su uz zaposlenike ŽB Čakovec prisustvovali liječnici iz područja kardiologije i kardiokirurgije, a osobita je čast što se pozivu odazvao akademik prof. Davor Miličić inače predsjednik hrvatskog kardiološkog društva.

  U ŽB Čakovec želje za budućnost su velike, a s obzirom na predstavljene rezultate, ne sumnjamo da će se želje ubrzo i realizirati.

  dav

  6

  3

  5214

  Leave a reply →

Photostream