• 30 OŽU. 18
  • 0

  60. godina rada Odjela za pedijatriju

   

  U subotu, 24.3.2018. godine u dvorani Scheier je obilježeno 60 godina rada Odjela za pedijatriju Županijske bolnice Čakovec. Proslavu je uz prigodni kulturno – umjetnički program obogatilo i predavanje dva iznimno cijenjena gosta predavača, prof. dr. sc. Gorana Tešovića, spec. infektologije i pedijatrijske infektologije i prof. dr. sc. Milivoja Jovančevića, spec. pedijatar.

  Proslava je započela čestitkama i prigodnim govorima. Brojnim uzvanicima se prvo obratio domaćin proslave, voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin, dr. med. koji je u zanimljivoj prezentaciji prikazao početke i razvoj Odjela pedijatrije, te viziju budućnosti odjela. Okupljene je također pozdravio, a odjelu čestitao na uspješnom i kvalitetnom radu, ravnatelj ŽB Čakovec Robert Grudić, dr. med.. U ime osnivača bolnice, prisutnim se obratio i župan Međimurske županije Matija Posavec, mag. ing., zatim prof. dr. sc. Milivoj Jovančević u ime Hrvatskog pedijatrijskog društva, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu KBC Zagreb prim. Milivoj Novak, dr. med. i drugi.

  Posebno emotivan je bio govor i gđe. Gordane Prebeg, iz udruge ‘Veliko srce malom srcu’, koja je zajedno s predsjednikom udruge Draženom Belinom, dr. med., u ime udruge odjelu darovala nekoliko komada nužne medicinske opreme. Za dobro raspoloženje i ugodnu atmosferu pobrinuli su se brojni izvođači. Pjevačica Marija Jambrošić, s kompozicijom ‘Tu dobri su ljudi’, otvorila je svečanost, kasnije su se sa svojim izvedbama izmjenjivali: muška vokalna skupina zbora ‘Josip Štolcer Slavenski’ Čakovec, saksofonistica Greta Mikec uz klavirsku pratnju Marija Jageca te mlade pjevačke nade Samanta Grhovec, Martina Roža s Markom Marijanom Kuperom kao klavirskom pratnjom.

  Nakon stručnog dijela pripremljen je domjenak uz ugodno druženje. Važno je napomenuti da je za vrijeme obilježavanja godišnjice organizirana humanitarna izložba slika, slikarice gospođe Kristine Tot Kaše.
  Izložba je bila prodajnog karaktera i sva prikupljena sredstava od prodanih djela autorica je poklonila Odjelu pedijatrije.

  Čestitke Odjelu pedijatrije na dosadašnjih 60. godina rada uz želje da zadrže svoj uspješan i nadasve kvalitetan rad, a zaposlenici osmijeh na licu. Svima koji su upriličili svečanost, te na bilo koji način doprinijeli proslavi ove velike godišnjice, od srca zahvaljujemo.

  Leave a reply →

Photostream