• 28 RUJ. 18
  • 0

  HUMANITARNI PROJEKT PBZ GRUPE „ČINIM DOBRO SVAKI DAN“

   

  26.09.2018. godine je u biblioteci ŽB Čakovec napravljena svečana primopredaja donacije u iznosu od 382.594,00 kune zahvaljujući kojoj je kupljen digitalni EEG uređaj, respirator, krevetić za toplinsku terapiju te monitor za praćenje vitalnih funkcija za Odjel pedijatrije i Odjel neonatologije, a spomenuti iznos donirala je PBZ Grupa, čiji su predstavnici danas posjetili bolnicu.
  Donacija je dio humanitarnoga projekta PBZ Grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojih Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Prikupljena sredstva PBZ Grupa donira ovim projektima u omjeru 50:50.
  Ravnatelj bolnice, dr. Robert Grudić je u svom govoru istaknuo kako će donacija omogućiti bolnici bolje, brže i sigurnije dijagnosticiranje te liječenje najmanjih pacijenata. Zahvalio je PBZ Grupi na pozitivnom stavu, socijalnoj osjetljivosti i primjeru društveno odgovornog poslovanja. Ranom dijagnostikom, intenzivnim liječenjem moguće je spriječiti razvoj bolesti i omogućiti najveći mogući potencijal razvoja kod djece u grupi neurorizika, a godišnje se na Odjelu neonatologije liječi stotinjak takve djece. Radi što boljeg konačnog psihomotornog ishoda ključno je kvalitetno zbrinjavanje u prvim minutama i satima života. Budući da je prva ustanova višeg ranga zbrinjavanja 100 km udaljena od ŽB Čakovec, donirana oprema ima još veći značaj. U kasnijem praćenju takvih pacijenata izrazito je bitan donirani EEG koji se nalazi na Poliklinici pedijatriije. Ovom donacijom se obnovio uređaj iz 2003. godine. Godišnje se učini oko 900 pregleda kojima se otkrivaju djeca oboljela od epilepsije i drugih neuroloških poremećaja, a neophodan je za praćenje i planiranje terapije.
  Nazočnima se obratio i predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić i napomenuo kako se radi o projektu koji ima desetogodišnju tradiciju, a PBZ Grupa je do sada prikupila više od 14 milijuna kuna i realizirala 36 donacija zdravstvenih ustanova.
  Primarijus Željko Plazonić, dr. med., državni tajnik u Ministarstvu zdravstva; naglasio je kako bi se ovakvi modeli donacija morali još više koristiti u Hrvatskoj. Također je pohvalio menadžment ŽB Čakovec i čestitao ravnatelju na svim projektima koji su dosad realizirani.
  Svečanom uručenju donacije prisustvovali su i brojni ugledni uzvanici među kojima su: Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda; Dunja Skoko- Poljak, dr. med., načelnica Sektora za javno zdravstvo MIZ; Matija Posavec međimurski župan; Mladen Novak predsjednik Skupštine MŽ; Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, dr. sc. Sonja Tošić-Grlač, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb; Josipa Carović Dolenčić, članica UV ŽB Čakovec; dr. sc. Sandra Oslaković, dr. med., zamjenica ravnatelja ŽB Čakovec; mr.sc. Nino Škvorc, dr.med., pročelnik Službe za ginekologiju, porodništvo i neonatologiju; Dejan Balažin, dr.med., voditelj Odjela pedijatrije; Bernarda Medlobi – Vinković, dr. med, voditeljica Odjela neonatologije te ostali zaposlenici ŽB Čakovec.
  Na kraju primopredaje napravljen je obilazak Poliklinike pedijatrije u kojoj se nalazi EEG uređaj te prigodna zakuska.

  Leave a reply →

Photostream