Odjel opće kirurgije, vaskularne kirurgije i urologije

Voditelj Odjela:
doc.dr.sc. Tomislav Novinščak, dr.med.spec.kirug.

v. d. Glavna sestra:
Dijana Lesar, bacc.med.techn.

Glavna sestra:
Valentina Jukić, bacc.med.techn.

Telefon:
040/375-251
099/253-0232

E-mail:
vaskularna.urologija@bolnica-cakovec.hr

UPUTE ZA PACIJENTE KOJE SE PRIMA NA ODJEL ZBOG PLANIRANOG OPERACIJSKOG ZAHVATA


PRIJEM NA BOLNIČKO LIJEČENJE

Nakon učinjenog kirurškog pregleda, ukoliko je postavljena indikacija za operacijskim liječenjem, dobit ćete upute za preoperacijsku obradu i termin kada se trebate javiti na bolničko liječenje.
Prijem na odjel obavlja se na šalteru za Centralni prijem Županijske bolnice Čakovec od 06,30 sati sa važećom uputnicom za bolničko liječenje. Nakon toga javljate se na Odjel medicinskoj sestri koja će Vam uzeti sestrinsku anamnezu, preuzeti medicinsku dokumentaciju i smjestiti Vas u bolesničku sobu, bit ćete pogledani od odjelnog liječnika te ćete morati potpisati suglasnost za boravak na Odjelu i informirani pristanak za izvođenje operacijskog zahvata.

Kod dolaska na bolničko liječenje potrebno je ponijeti:
1. SVU MEDICINSKU DOKUMENTACIJU ( kirurški nalaz, anesteziološki nalaz, te eventualno ostalu dokumentaciju ukoliko ju posjedujete, color dopler, MSCT)
• Ukoliko uzimate kakve lijekove ( za liječenje šećerne bolesti, povišeni krvni tlak i sl.) ponesite sa sobom popis tih lijekova i način na koji ih uzimate
• Ukoliko ste alergični na pojedinu vrstu lijekova ili hranu ili imate propisanu određenu dijetu molimo da nam to obavezno napomenete odmah kod prijema
• Ime,adresu i telefonski broj osobe koju se može kontaktirati vezano uz eventualne promjene u Vašem zdravstvenom stanju i liječenju
2. OSOBNE STVARI
• Pribor za osobnu higijenu (ručnik, papuče, donje rublje,pidžama, čaša…)
• Od hrane i pića, ponijeti običnu vodu
Novac, nakit i ostale vrijedne stvari predajte Vašoj pratnji jer se na Odjelu ne mogu adekvatno zbrinuti te osoblje Odjela ne može preuzeti odgovornost u slučaju njihovog nestanka.

PREOPERACIJSKA PRIPREMA PACIJENATA
Dan prije operacije, molimo postupiti prema uputi anesteziologa (uzeti terapiju, eventualno doći na Odjel na terapiju Fraxiparinom). Nakon ponoći ostati natašte, znači NE konzumirati niti hranu, ni tekućinu,slatkiše,kavu,čaj…
Prije same operacije obavezno je brijanje operativnog polja i tuširanje. Molimo da ne pokušavate kod kuće obrijati operacijsko polje, kako ne bi napravili ranice na koži, jer u tom slučaju nakon operacije postoji povišen rizik od nastanka infekcije rane.

POSJETE

Posjete na Odjelu dozvoljene su radnim danom od 15 do 16 sati, a nedjeljom i blagdanom od 14 do 16 sati. (osim u izvanrednim situacijama po nalogu Ministarstva).

OTPUST

Otpust pacijenata je najčešće planiran te se pacijenti otpuštaju nakon jutarnje vizite.